Resultaat 1–12 van de 46 resultaten wordt getoond

 • dagboek , herstelverhaal

  Grenzeloos geluk

  Ondanks zijn bipolaire stoornis stapt Luc Vercauteren op de fiets om van zijn woonplaats Maastricht naar Teheran te rijden. Aan de hand van dagboekfragmenten volgen we Luc op zijn route door Oost-Europa, Turkije en Iran. Grenzeloos geluk is behalve een mooie reisbeschrijving ook het verslag van een innerlijke tocht, die leidt van schaamte en ontkenning, via besef, naar acceptatie en …

 • kalender

  Danny’s verjaardagskalender

  Nooit meer een verjaardag missen? Met Danny’s verjaardagskalender kom je meteen in een vrolijke stemming. A3 formaat, bedrukking op twee zijden. Met ophangsysteem.

 • dagboek , DVD

  ‘t Is goed zo

  Met ’t is goed zo, is het nog niet af. Bij deze blogs is een dvd bijgevoegd met de documentaire ’t Is goed zo. Op weg naar een waardige dood van Jesse van Venrooij. Het is een intieme film die Eelco en zijn naasten op gevoelige wijze in beeld brengt tijdens het euthanasietraject.

 • kalender

  Scheur-kalender 2019

  De toekomst begint nu! Dat wil zeggen: bij de aanschaf een de Tobi Vroegh scheurkalender bent u aan het eind van 2019 helemaal voorbereid op wat gaat komen en kunt u met een gerust hart de toe-komende tijd tegemoet zien.

 • herstelverhaal

  Toen ik bang was – Saskia van der Heijden

  Een moeder, echtgenote en werknemer bij de spoorwegen beschrijft haar paniekstoornis en de succesvolle therapie die zij volgde. Zij leert omgaan met haar angstfobieën, die eerst haar hele leven ontwrichtten.

 • informatief

  Leren omgaan met stemmen horen – Robin Timmers

  Stemmen horen is een bijzondere ervaring. Andere mensen horen die stem of stemmen niet. Dit roept veel vraagtekens op. ‘Wat zijn mogelijke oorzaken?’, ‘Wat is goede steun bij stemmen horen?’ en vooral ‘Hoe kan ik ermee omgaan?’

 • herstelverhaal , roman

  De medicijnjongen – Robert Broeils

  De kleine Robert onderging nodeloos talloze diëten, operaties en ziekenhuisopnames. Hij werd ziek gemaakt, door zijn eigen moeder, zij leed aan het Münchhausen-by-proxy-syndroom. Het betekende voor Robert een ware hel.

 • herstelverhaal , roman

  Liefde in tijden van duisternis – Ralph Mulder

  De liefde tussen de jonge Lowijs en Angelina is even onverwoestbaar als vanzelfsprekend. Ondanks zijn manische en depressieve fasen, zelfbeschadiging en terugkerende opnamen in de GGZ houden zij elkaar vast.

 • herstelverhaal , informatief

  Qracht500 – Annemiek Onstenk

  Veel mensen verzwijgen hun aandoening of psychiatrisch verleden uit angst hun baan te verliezen of niet aangenomen te worden. In het magazine Qracht 500 delen honderd kwetsbare Nederlanders hun ervaringen met werk, bejegening en vooroordelen.

 • herstelverhaal , roman

  De vlucht van de Elan – Timo Hendriks

  De Vlucht van Elan illustreert hoe ontwrichtend het krijgen van een psychose – en het verlies dat daarmee gespaard gaat – kan zijn. Timo Hendriks heeft talent voor dialogen, waardoor de kleurrijke scifi bemanningsleden van de Elan echt tot leven komen.

 • herstelverhaal , roman

  Poppetjes – Lieve de Rooij

  Sinds haar kindertijd praat Bernadette met de stemmen in haar hoofd, haar poppetjes. De een troost, de ander scheldt, een derde geeft ongevraagd advies. Gek wordt ze ervan. En toch kan ze niet zonder ze. In directe en beeldende taal maak je van dichtbij mee hoe een leven met borderline is.

 • herstelverhaal , roman

  De huisvriend – Wim Vredelieve

  De huisvriend is het waargebeurde verhaal over seksueel misbruik en huiselijk geweld. Wim vertelt ons de gebeurtenissen, maar laat ook zien hoe hij overleeft en vergeeft. Hij toont ons een blik in een leven dat doorgaans voor anderen verborgen blijft, even nuchter als openhartig.