Winkelmandje

Danny Steggerda (1971, Den Haag), zoon van een kunstschilder, tekende als kind al veel. Materialen waren ruim voorhanden. Zijn vader moest de olieverftubes zelfs verstoppen omdat de kleine Danny ze in zijn mond wilde stoppen. Na de Vrije School ging Danny naar de Koninklijke Academie Van Beeldende Kunsten in Den Haag. Er volgden verschillende exposities als kunstenaar, voornamelijk stillevens en ander werk naar de waarneming. Het striptekenen was voor hem altijd een grote passie. Danny richtte met een paar vrienden striptijdschrift De Lier op. Hij verzorgde verschillende uitgaven in eigen beheer. 

In 2016 verscheen bij Tobi Vroegh zijn strip Danny’s Dagboek. In dit boek, samengesteld uit zijn echte dagboeken, laat hij zien hoe het is te leven met, onder meer, psychotische gevoeligheid, vervelende buurvrouwen en een grote ambitie. In 2024 gaf hij via De Wensvogel het oude verhaal Lugalbanda een nieuw gezicht, een van zijn grote dromen.

Danny is huistekenaar en gastheer bij de Regisseur, onderdeel van stichting Anton Constandse in Den Haag. Regelmatig is hij met een tafel met zijn eigen werk te vinden op stripbeurzen.


Boeken

Danny's verjaardagskalender

Danny’s verjaardagskalender

Lugalbanda