Winkelmandje

Jeannine van Dijck is al van kinds af aan een groot liefhebber van taal. Op de lagere school draagt zij lange gedichten uit haar hoofd voor. Vanaf de middelbare school schrijft zij gedichten en songteksten.

Zij is medeauteur van ‘Een koekoeksjong in een Arendsnest; het Contadora-initiatief in een kruisvuur van internationale belangen’ (universiteit van Amsterdam,1986). Zij bewerkte het levensverhaal van Domingo Lazo Lopez tot het boek: De Tederheid van een Volk; een Nicaraguaan in turbulente tijden (Eburon, 1996).

‘Overwegend Lichtgewicht; Honderd – en – Een Gedicht ‘ (2007) en ‘Karaktermoord en Ander Ongemak’ (2010) zijn dichtbundels van haar hand. Peuters in het buurthuis leest zij uit eigen werk voor, andere kinderen luisteren naar haar dierenverhalen.

In het boekje ’33CC’ bundelt zij haar columns en cursiefjes (2013). Korte verhalen liggen haar goed om ware gebeurtenissen en fabuleuze bespiegelingen vorm te geven. Jeugdherinneringen, opstandige ouderen, liefdes van personen van gelijke kunnen, het leven in instellingen, uitvaartzorg, dieren, kerst en reizen, passeren de revue in Stilte! Opname, De Monutaman & Meer Ongein.

Met plezier en liefde schrijft Jeannine van Dijck verhalen die ironisch, emotioneel, luchtig, plastisch, scherpzinnig of hilarisch van toon zijn.

 


Boeken