Winkelmandje

De winnaars van de boekenwedstrijd van Tobi Vroegh in samenwerking met de Veerkracht Centrale(https://veerkrachtcentrale.nl/) zijn bekend. Tobi Vroegh heeft veel goede inzendingen gehad voor de manuscriptenwedstrijd, waarvoor dank!

De eerste winnaar is Chester Navarro met zijn manuscript ‘Het Weerwolfclubje’, waarin de verteller je zijn psychose duidelijk laat meebeleven. Het is een verfrissend verhaal over jongeren en hun kwetsbaarheden. De Curaçaose achtergrond maakt het extra spannend. De problematiek en thema’s die aan de orde komen, zoals “Kun je gewoon weer doorgaan en je leven oppakken?”, “Waar ben je nog welkom, geaccepteerd?”, “Helpt het omgaan met lotgenoten, of juist niet?”, “Hoe wordt er in andere culturen mee omgegaan” zijn actueel en relevant.

Onze tweede winnaar is Sarli van de Sande met het manuscript “Juffrouw Ana”. Een boek dat eigenlijk uit twee verhalen bestaat: over hoe haar ziekte anorexia begon en over de opname in de eetkliniek en herstel. De lezer leeft met de verteller en haar omgeving mee. Sarli van de Sande laat goed zien hoe anorexia werkt en hoe moeilijk het te genezen is. Beide auteurs: van harte gefeliciteerd!

Categorieën: nieuws