Winkelmandje

De uitslag is bekend, de winnaars en niet-winnaars van onze verhalenwedstrijd zijn inmiddels allemaal via e-mail geïnformeerd. We schrijven bewust ‘niet-winnaars’; want ook al blijft het een wedstrijd, ‘echte’ verliezers zijn er uiteraard niet! Deelnemers, nogmaals bedankt voor jullie openheid en de wijze waarop jullie jezelf zichtbaar hebben gemaakt.
Nu is het de hoogste tijd om de geselecteerde inzendingen de revue te laten passeren. Dus maak kennis met alle inzenders die in 2020 in onze verhalenbundel komen. Wij noemen soms om persoonlijke redenen alleen de voornaam. In een willekeurige volgorde en juist niet als een opsomming. Nee, we hebben er bewust voor gekozen om de uitslagenlijst op een speelse, luchtige manier te presenteren. Uiteraard doen we dat met veel respect voor alle auteurs, hun verhalen en de verhalen achter de verhalen.

Lonneke Tomas komt met haar inzending Uit de schijnwerpers, voor Minouk Barkey Wolf is het nu Opgelost en Randa Elabeidi leeft Tussen twee culturen. Ik weet hoe we kunnen ontsnappen, schrijft Chrisje Stultiens, Marlou Janssen ervaart Kou en Hedwig Meesters blijft ondanks alles In het gareel. Wanneer vertel je het, dat weet Roos als geen ander en Willy de Vries-Kuijken is In de bonen. Ik zal je een verhaaltje vertellen en dat deed Teresa Kuik en voor Stijn was dit direct een geslaagde Poging. Voor Ilona Barsonay was het zelfs Abolutely fabulous. Yvon de Groot schrijft over Februari, maar de presentatie van de verhalenbundel verwachten wij iets later.

Annemarie de Vries draagt Gouden schoenen en Eva van Duin loop hiermee in het Natte gras. Anne van Winkelhof kan Re-integreren voor dummies én doet dat met enige Dwang. Voor Jeroen Verkroost is het zo Helder als glas en het Prikkeldaad van Sharon Voortman is ook voor Kris Vesseur Vlijmscherp. Erik van der Velden beschrijft Twee zielen op zee, maar dat zijn niet Dagmar en de draak van Arlette van Ipenburg Einhorn. Mijn verhaal van Kimberley van Kesteren leest als een Nieuwsbericht van Arianne Rigter- van der Bent.
Er was een … de Familietuin van Arina de Groot-Lakerfeld tijdens een Depressie in de stad van Jeanny Severijns. Hoop doet wanhoop doorbreken, aldus Gustaa Josee. In dialoog leer je elkaar kennen van Trea Scholten en dat kunnen Gabriel Dickson met Mijn angst – Mijn waarheid en Zijn psychoses van Gerrit van de Berkt beamen. Marianne geeft wat Reservetijd aan Mijn Duiveltje van Zinzi van Gestel en Een halve weduwe van Ellen.

De verhalenbundel wordt als een Open boek van Ronald van Assen. En dat nu al Zonder te voelen van Mieke Terlouw. We wensen alle lezers van de verhalenbundel dan ook een Welkom in mijn hoofd toe van Lindsay, na Morgen is weer een dag! én Vandaag is het mijn dag! van Angie de Ruyter.
Lees tot slot nog belangrijke informatie onder de Streepjes van Anika van Hall-Rooke.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

De komende tijd gaan we op Facebook tipjes van de sluier oplichten. Blijf ons dus volgen om – nog voor de presentatie van de verhalenbundel – korte stukjes van de verhalen te kunnen lezen!

Categorieën: nieuws