Winkelmandje

Saskia is geboren op 27 september 1966 in Wijhe (Overijssel)  als Saskia Monika van der Linden. Saskia is de jongste thuis. Ze heeft nog een broer en een zus. In 1970 verhuist het gezin naar Venlo.

Saskia heeft een hekel aan school en na het behalen van haar MAVO diploma gaat ze snel op zoek naar een baan. Na een aantal baantjes via het uitzendbureau als fabrieksarbeidster en als verkoopster in verschillende winkels begint ze in 1986 als Lokettiste bij de Nederlandse Spoorwegen. Ze trouwt en krijgt twee kinderen. Bij de NS krijgt ze mede door verschillende reorganisaties verschillende banen zoals:  ladingmeester, perronopzichter, perrondienstleider en secretaresse.

Geïnspireerd door haar vader – die verschillende vogelboeken heeft geschreven-  en haar moeder die haar liefde voor boeken op haar kinderen overbrengt, schrijft Saskia van kleins af aan al graag. Haar lerares Nederlands op de MAVO gaf haar ooit voor een opstel een 1. “Dit heb je overgeschreven, ik heb je wel door”, zei ze. Saskia hield echter voet bij stuk dat het haar eigen schrijven was. De lerares liet haar een opstel in de klas schrijven. Ze kreeg daarna een 8. “Een hoger punt krijg je niet. Een 9 is voor mezelf en een 10 is voor God bestemd.”

Bij de Nederlandse Spoorwegen schrijft Saskia artikelen in verschillende vaktijdschriften.
In 2012 verschijnt het boek “toen ik bang was.” Het is een ervaringsverhaal over haar jarenlange strijd tegen paniekaanvallen met een agorafobie.

Momenteel werkt Saskia nog steeds bij de NS.  Drie maanden per jaar woont ze in Reus (Spanje). Ze werkt daar geregeld aan haar nieuwe manuscript.


Boeken